V tomto náročném období řada z nás přešla na home office. Práce z domova je pro Vás možná běžná, nebo něco naprosto nového. Přemýšlíte, jak skloubit práci s rodinou. Zejména ženy láká opustit pracovní stůl a dát vyprat prádlo, upéct koláč, nebo udělat jinou domácí práci. Soustředit se je těžké. A to především v případě, že nemáte na práci vyhrazené stabilní místo a pracujete třeba u jídelního stolu.

Otázku jak tuto nestandardní situaci zvládnout dostávám mnohokrát denně.

Po prvních dnech karantény se začínají objevovat i jiné dotazy. Přibývá těch, kterým se práce z domova zalíbila a chtějí v ní pokračovat i v budoucnu. Možnost řídit si pracovní dobu podle potřeby, vyhnout se dojíždění… láká řadu lidí.

Co tedy udělat pro lepší soustředění, udržení výkonnosti, to aby vaše práce pro zaměstnavatele nebo firmu byla produktivní? Má Feng Shui nějaké tipy, jak si zajistit prosperitu v této době překotných změn?

Samozřejmě, že ano. Pokud je vaše domácí kancelář dobře uspořádaná, pomůže Vám zvýšit produktivitu a podpoří Vás na cestě k úspěchu. Pokud ne, můžete trpět řadou problémů, které způsobí nedostatek respektu a uznání, pomluvy až po hrozící propuštění. Dalším problémem může být nedostatek motivace, díky které nevyužíváte všechny příležitosti k profesionální seberealizaci.

Práce z domova představuje dvě hlavní výzvy:

– oddělení profesního a rodinného života

– a nedostatek stimulace sociální interakce, kterou byste normálně měli v kanceláři s kolegy.

Práce z domova zároveň přináší četné výhody pro Váš životní styl a Feng Shui Vám může pomoci z této situace vytěžit maximum.

 

Poloha kanceláře v rámci domu

Základem je mít domácí kancelář co nejdále od ložnice. Pokud to uspořádání domu umožňuje, je ideální mít do kanceláře samostatný vstup, abyste neprocházeli soukromými prostory.  Pokud to není možné, snažte se tyto prostory co nejvíce oddělit.

 

Umění a dekorace

Vytvořte prostor, který Vás bude inspirovat, podporovat Vaši produktivitu a soustředění. Potřebujete vytvořit rovnováhu mezi klidem podporujícím soustředění a aktivitou nezbytnou pro úspěch v podnikání. Vyberte si vhodné barvy, obrázky a dekorace, které posílí Vaši motivaci a vzbudí ve Vás pocit úspěchu. Projevte svou kreativitu a vytvořte prostor, jehož energie bude odpovídat cíli, ke kterému směřujete.

 

Otevřete oči, nadechněte se

Zajistěte si v kanceláři dostatek světla – přírodního i umělého. Často větrejte. Počítače, tiskárny, mobilní telefony, to vše vytváří nebezpečný elektrosmog, který snižuje Vaši osobní energii. Dostatečné větrání jeho škodlivý vliv sníží. Přidejte živé rostliny, které zlepší energetické klima.

 

Zaujměte Mocenskou pozici

Umístěte stůl do takzvané Mocenské pozice. Pomůže Vám to přilákat do kanceláře energii úspěchu a bohatství. Stůl umístěte dále od dveří a vyhněte se tomu, aby byl přímo proti nim.  Za zády byste měli mít pevnou zeď. Pokud to je možné, seďte tak, abyste čelili jedním z prospěšných směrů podle Vašeho osobního čísla KUA.

 

Na co se zaměřit

Ve Feng Shui jsou tři oblasti, na které se v kanceláři potřebujete zaměřit: – Jižní sektor, který má vliv na Vaši pověst, prosazení a slávu. V obvyklé situaci se do tohoto sektoru doporučuje přidat červenou barvu a symboly ohně (svíčky, aroma-lampu, červené dekorace). V roce 2020 je tento sektor zasažený nebezpečnou hvězdou Tai-Sui. A ta výrazně ovlivnila tato pravidla. Doporučuje se zavěšení ochranného talismanu Tai-Sui, umístění Zenové zahrady… Vyhněte se energii Vody (fontána, zrcadlo, akvárium…), to by situaci ještě zhoršilo.

Severní sektor symbolizuje Vaši kariéru a obchodní úspěch. Je spojen s energií Vody. I tento sektor je letos bohužel zasažen negativní hvězdou. V tomto případě se jedná o hvězdu Shan-Sha (Hádavou). Ta může zavinit ztrátu dobré pověsti, přinést nebezpečné pomluvy a způsobit rozpad firem. Pro zklidnění situace použijte kovové dekorace nebo barvy Kovu (bílá, šedá, světle modrá, zlatá, stříbrná…). Můžete přidat obrázky a fotografie spojené s vaším podnikáním.

– Jihovýchodní sektor představuje hojnost a bohatství. Má přímý vliv na prosperitu Vašeho podnikání. Vystavte zde obrazy a dekorace, které jsou pro Vás symbolem hojnosti a dostatku. Z prvků tomuto sektoru vládne Dřevo, vyhněte se proto Ohni, který by jeho energii oslaboval. Z létajících hvězd se k tomuto sektoru letos pojí hvězda Nebe, která má proměnlivou povahu. Pokud se Vám podaří přilákat ji na svou stranu, přinese Vám úspěch a prosperitu.

 

Uklízejte, organizujte

Pořádek a dobrá organizace Vám nejen usnadní práci, ale budete se cítit také mnohem lépe. Chaos a nepořádek Vám ubírají životní energii a snižují Vaši výkonnost. Nedovolte mu, aby Vaše podnikání omezil.

Toto jsou základní pravidla Feng Shui, díky kterým zvýšíte energii Vaší domácí kanceláře. Věřím, že Vám realizace uvedených tipů přinese skvělou energii.

Pokud pracujete z domova, můžete využít on-line konzultaci Feng Shui pro harmonizaci vaší pracovny. Pomohu vaše prostředí uspořádat tak, aby Vás podporovalo.

Máte zájem o profesionální konzultaci Feng Shui, nebo se o jejím průběhu chcete dozvědět víc? Podívejte se na nabídku mých služeb: https://1url.cz/gzHCR

Ludmila Djemel

Vaše konzultantka Feng Shui

Tel. 775 897 852

[email protected]

 

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.

You have Successfully Subscribed!